طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر مجلسی با همه نکات
به گزارش بابا آب داد، سبزی پلو از جمله پلوهای بسیار محبوب ایرانی است که معمولا به همراه ماهی صرف می گردد. ماهی مخصوص سبزی پلو را هم به روش های مختلفی مثل ماهی سرخ شده، ماهی کبابی و ماهی شکم پر می توان تهیه کرد. در این مطلب، طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر مجلسی را برای سفره شب عید شما آموزش می دهیم.
مواد اولیه برای طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
- برنج 2 پیمانه
- ماهی قزل آلا 2 عدد
- سبزی پلویی 350 گرم
- سیر 1 حبه
- پیاز کوچک 1 عدد
- رب انار 3 قاشق غذاخوری
- مغز گردوی خرد شده نصف پیمانه
- آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
- ادویه ماهی به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
مراحل طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
1. آماده کردن سبزی پلو
در اولین مرحله از تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر، به سراغ آماده کردن برنج می رویم. ابتدا برنج را پاک نموده و بشویید، سپس آن را به مدت حداقل یک ساعت، به همراه یک قاشق غذاخوری نمک بخیسانید.
سبزی سبزی پلو شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید را هم بشویید و به صورت ساطوری خرد کنید.
نکته: چنانچه از سیر تازه استفاده می کنید، برای عطر و طعم بهتر می توانید برگ های سبز آن را هم به ترکیب مواد سبزی پلوی خود اضافه کنید.
در یک قابلمه، آب را به جوش بیاورید سپس برنج خیس نموده را به همراه سبزی ها به آن اضافه کنید. به مدت 10 دقیقه صبر کنید تا برنج شما بپزد و به اصطلاح قدری باز گردد، سپس آن را آبکش کنید.
کف قابلمه روغن بریزید، آن را با ته دیگ مورد نظر خود بپوشانید و ترکیب برنج و سبزی را در قابلمه بریزید. آن را روی حرارت کم یا حرارت میانه (در صورت استفاده از شعله پخش کن) قرار داده و به آن به مدت حدود 40 تا 45 دقیقه زمان دهید تا سبزی پلوی شما دم بکشد.
2. آماده کردن ماهی شکم پر
ماهی قزل آلا را بشویید و خوب تمیز کنید. برای این کار، در طول شکم آن یک برش عمیق و سرتاسری ایجاد نموده و محتویات شکم ماهی را خالی کنید. سپس ماهی را مجددا بشورید تا هیچ گونه خون و مواد زائدی در آن باقی نماند. سپس شکم ماهی را خوب خشک کنید.
داخل و بیرون شکم ماهی را با نمک، آبلیمو، زعفران دم نموده و قدری فلفل سیاه ماساژ دهید اما مراقب باشید که ماهی شما پاره نگردد.
3. درست کردن مواد و پر کردن شکم ماهی
برای درست کردن مواد ماهی شکم پر، پیاز خود را به صورت خلالی خرد نموده و به همراه سیر رنده شده، در کمی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن پیاز، رب انار و گردو را هم به همراه ادویه ماهی اضافه نموده و آن ها را کمی تفت بدهید.
نکته: برای درست کردن یک ماهی شکم پر لذیذ و خوشمزه، بهتر است از رب انار جنگلی که طعم ترش تری دارد، بهره ببرید. بعلاوه می توانید به ترکیب این مواد، زرشک را هم اضافه کنید.
پس از اینکه مواد به مدت حدودا 5 دقیقه تفت خوردند، آن ها را از روی حرارت بردارید. صبر کنید تا ترکیب مواد شکم پر شما از حرارت بیفتد، سپس آن را با احتیاط داخل شکم ماهی پر کنید.
در انتها می توانید شکم ماهی را با یک نخ و سوزن ضدعفونی شده بدوزید، یا از خلال دندان برای بستن شکم ماهی بهره ببرید. فقط خوب مراقب باشید که در این مرحله گوشت لطیف ماهی آسیب ندیده و پاره نگردد.
ماهی شکم پر خود را به مدت 45 دقیقه در فر یا هواپز قرار داده، یا آن را در روغن داغ خوب سرخ کنید. پس از آماده شدن سبزی پلو و بعلاوه ماهی شکم پر می توانید آن را به همراه ترشی سیر خانگی و زیتون پرورده سرو کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر
تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر، هنری می طلبد که با رعایت چند نکته ساده، به راحتی در منزل قابل اجراست. این غذا، ترکیبی بی نظیر از طعم لذیذ ماهی و عطر سبزی های معطر است. در ادامه این مطلب، شما را با فوت و فن های پخت این غذای خوشمزه آشنا خواهیم کرد.
برترین ماهی برای درست کردن ماهی شکم پر
برای درست کردن ماهی شکم پر، می توانید از انواع ماهی بهره ببرید. در واقع، انتخاب ماهی شکم پر بیش از هر چیز به ذائقه و سلیقه خودتان، یا اینکه در فصل مورد نظر چه نوع ماهی در دسترس شماست، بستگی دارد. با این حال، آشپزهای حرفه ای ماهی هایی مثل ماهی قزل آلا، ماهی سفید، ماهی سنگسر و ماهی شوریده را برای درست کردن یک ماهی شکم پر لذیذ و حرفه ای پیشنهاد می نمایند.
برترین روش پخت ماهی
ماهی سبزی پلو را می توانید بر حسب نوع رژیم و برنامه غذایی خود به روش های مختلفی بپزید. اما رایج ترین روش تهیه ماهی، پخت آن در تابه و با روغن است. البته اگر به هر دلیلی می خواهید ماهی شما رژیمی باشد می توانید ماهی را در فر بپزید تا به خوبی پخته گردد و خشک نگردد.
البته دقت کنید که زمان پخت ماهی و سبزی پلو به میزان و نوع ماهی و بعلاوه میزان مواد استفاده شده بستگی دارد.
ترکیب ادویه مناسب تهیه ماهی
ادویه ماهی، نقش مهمی در گرفتن بوی زهم ماهی و خوش طعم شدن آن دارد. بسیاری از عطاری ها، ترکیب ادویه ماهی را به صورت از قبل آسیاب و مخلوط نموده می فروشند. با این حال، در خانه هم می توانید یک ادویه ماهی خوشمزه و خوش عطر و بو تهیه کنید.
برای تهیه ادویه ماهی، یک قاشق غذاخوری فلفل سیاه، نصف قاشق غذاخوری فلفل قرمز، یک قاشق غذاخوری پودر زیره، یک قاشق غذاخوری پودر کاری، یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز و یک قاشق غذاخوری زردچوبه را خوب با هم ترکیب کنید.
بعلاوه به یاد داشته باشید که بعضی از انواع ادویه های ماهی بازاری نمک هم دارند و در صورت استفاده از آن ها باید مراقب باشید تا غذای شما شور نگردد.
منبع: کتاب کاله