انواع سس برای پاستا با دستور تهیه ایتالیایی
به گزارش بابا آب داد، پاستا به عنوان یک غذا با مبدأ ایتالیایی، همواره یکی از محبوب ترین غذاها در سراسر دنیا بوده است. تنوع بالای انواع پاستا، عموما به نوع سسی مربوط می گردد که در تهیه این غذای خوشمزه، به کار برده می گردد. در این مطلب قصد داریم به معرفی و طرز تهیه انواع سس پاستا بپردازیم.
اگر شما نیز به این غذای مجذوب نماینده علاقه دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با انواع سس مناسب پاستا آشنا شوید. پس از آن به راحتی می توانید انواع و اقسام طعم های پاستا را در منزل آماده نموده و کنار اعضای خانواده یا مهمانی های خود از آن ها لذت ببرید.
همانطور که اشاره شد عمده تفاوت انواع پاستا، در سس های مختلفی است که در آماده کردن این غذا به کار برده می شوند. این سس ها بسیار متنوع هستند و هر یک طعم متفاوتی دارند. بنابراین بدون شک شما حداقل یکی از انواع پاستا را دوست خواهید داشت.
انواع سس پاستا | |
تعداد نفرات | 2 نفر |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقیقه |
درجه سختی | کم |
سس مارینارا از انواع سس پاستا
سس مارینارا یکی از رایج ترین و محبوب ترین سس های پاستا در دنیا است. طرز تهیه این سس بسیار آسان است و به راحتی می توانید آن را در زمانی کوتاه درست کنید. سس مارینارا بخشی از آشپزی ایتالیایی-آمریکایی است و در گروه سس های گوجه فرنگی قرار می گیرد.
در بعضی منطقه ها، مردم معمولاً مواد ترش مانند سس انار نیز به آن اضافه می نمایند. گفتنی است که سس مارینارای ایتالیایی معمولاً بسیار رقیق تر از آن سس گوجه فرنگی است که تصور می کنید.
مواد لازم برای سس مارینارا
مواد اولیه لازم برای تهیه سس مارینارا، به عنوان طرز تهیه سس پاستا ساده، به توضیح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
پونه کوهی خشک شده | 1 قاشق چای خوری |
سیر | 1 قاشق چای خوری |
روغن زیتون | 1 قاشق مرباخوری |
فلفل قرمز | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
مراحل تهیه سس مارینارا
دستور تهیه این سس فوق العاده ساده است.
- مرحله اول: همه مواد را در قابلمه بریزید و سس را بگذارید تا دم بکشد یا در واقع به جوش آید. گفتنی است که احتیاج نیست پیازها یا حبه های سیر را خیلی ریز خرد کنید، چون قرار است که در مراحل بعدی پیازها را از بافت سس جدا کنید.
- مرحله دوم: حال اجازه دهید سس به مدت 45 دقیقه خوب بجوشد.
- مرحله سوم: پس از آن پیازها را جدا نموده و دور بریزید و حبه های سیر را له نموده و با سس مخلوط کنید.
- مرحله چهارم:کمی نمک و تکه های فلفل قرمز را اضافه کنید و به همین راحتی سس مارینارا آماده است.
سس آلفردو
حتما تا به حال پاستا آلفردو را امتحان نموده یا حداقل نام آن را شنیده اید. این پاستا در ایران نیز بسیار پرطرفدار است. طعم خامه ای و مجذوب نماینده سس آلفردو نظر هر کسی را جلب می نماید. طرز تهیه این سس نیز بسیار ساده است و می توانید آن را در زمانی کوتاه آماده کنید.
مواد لازم برای سس آلفردو
مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه سس آلفردو به توضیح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
کره | 100 گرم |
خامه | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 1 فنجان |
سیر له شده | 1 قاشق غذاخوری |
قارچ | 5 عدد |
نمک و فلفل | به مقدار کافی |
پنیر پارمسان | به مقدار کافی |
طرز تهیه سس آلفردو
در طرز تهیه سس پاستا با شیر و خامه، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه سس پاستا پنه آلفردو باید کره، خامه و شیر را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا همه مواد ذوب شوند.
- مرحله دوم: سپس نمک، فلفل و سیر را اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست گردد.
- مرحله سوم: حالا پنیر پارمزان رنده شده را اضافه کنید. پس از آن کمی منتظر مانده و اجازه دهید همه مواد با هم به جوش آیند و غلیظ گردد.
- مرحله چهارم: پس از غلیظ شدن، سس آلفردو آماده است.
- مرحله پنجم: شما می توانید به این سس قارچ نیز اضافه کنید. باید پیش از درست کردن سس قارچ ها را بپزید و در آخر، زمانی که سس درحال غلیظ شدن است، قارچ ها را اضافه کنید.
سس پستو
سس پستو نیز یکی از سس های محبوب است که می تواند گزینه خوبی برای گیاهخواران باشد؛ زیرا تمام مواد اولیه تشکیل دهنده این سس، کاملا گیاهی هستند. علاوه بر این، سس پستو طعم خیلی مجذوب نمایندهی دارد. هرچند به علت داشتن طعم ریحان ممکن است برای همه خوشایند نباشد.
مواد لازم برای سس پستو
مواد اولیه مورد احتیاج سس پستو، به توضیح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
سیر | 4 حبه |
گردو یا دانه کاج | 2 عدد |
ریحان | 2 برگ |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
پنیر پارمسان | به مقدار کافی |
طرز تهیه سس پستو
برای درست کردن سس پستو به دستگاه غذا ساز یا مخلوط کن احتیاج دارید.
- مرحله اول: باید همه مواد از جمله ریحان، سیر له شده، گردو یا دانه کاج به همراه روغن زیتون را درون مخلوط کن بریزید.
- مرحله دوم: سپس دستگاه را روشن کنید تا یک مایع سبز رنگی حاصل گردد. طرز تهیه اصیل و صحیح سس پستو با دانه کاج است. اما می توانید آن را با گردو نیز درست کنید.
- مرحله سوم: در آخر زمانی که آن را به پاستای پخته اضافه می کنید، می توانید پنیر پارمسان رنده شده را روی آن بریزید.
سس پومودورو
سس پاستا پومودورو یکی دیگر از سس های پاستاست که برای درست کردن یک غذای سریع و خوشمزه برترین گزینه خواهد بود. این سس نیز می تواند باعث ایجاد تنوع در طعم های آشنای پاستا گردد.
مواد لازم سس پومودورو
اگر می خواهید سس پاستا پومودورو را با طعم اصیل آن آماده کنید، به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:
مواد اولیه | مقدار لازم |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
تکه های فلفل قرمز | 2 قاشق چای خوری |
پوره گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار کافی |
ریحان | 2 برگ |
پنیر پارمسان | به مقدار کافی |
طرز تهیه سس پومودورو
طرز تهیه سس پومودورو، به عنوان یک سس خوشمزه پاستایی، مراحل زیر باید دنبال شوند:
- مرحله اول: برای درست کردن سس پومودورو ابتدا پیازها را خرد کنید.
- مرحله دوم: سپس پیازهای خرد شده را چند دقیقه در روغن تفت دهید.
- مرحله سوم: در ادامه حبه های سیر را به آن اضافه کنید.
- مرحله چهارم: بعد از هم زدن فلفل قرمز را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
- مرحله پنجم: گوجه فرنگی های پوره شده را اضافه کنید و شعله را در شرایط میانه تنظیم کنید.
- مرحله ششم: سس را با نمک مزه دار کنید. به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ گردد.
- مرحله هفتم: سس را از روی شعله بردارید و ریحان را اضافه کنید.
- مرحله هشتم: قبل از افزودن پاستا به سس، برگ های ریحان را بردارید. برای رقیق کردن سس نیز می توانید از آب جوشیده پاستا بهره ببرید که طعم آن را بهتر خواهد نمود. به همین راحتی سس پومودور شما آماده است که آن را پاستا اضافه کنید.
سس بشامل
سس بشامل یکی دیگر از انواع سس هایی است که می توانید روی پاستا بریزید. این سس نیز طعم مجذوب نمایندهی دارد و می تواند یک انتخاب مجذوب نماینده برای همراهی وعده شام باشد. این سس شباهت زیادی به سس آلفردو دارد. با این تفاوت که پایه این سس شیر است و با فیله مرغ آماده می گردد.
مواد لازم سس بشامل
مواد لازم برای تهیه سس بشامل، به قرار زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
شیر | 1 لیوان |
پنیر پارمسان | 150 گرم |
فیله مرغ | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل | به مقدار کافی |
کره | 50 گرم |
قارچ | 5 عدد |
کلم بروکلی | به مقدار نصف فنجان |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس پاستا بشامل
برای تهیه سس بشامل، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: در نخستین مرحله از طرز تهیه سس پاستا با شیر و قارچ، ابتدا مرغ و قارچ ها را به مقدار مناسب برش بزنید.
- مرحله دوم: سپس مرغ، گل کلم بروکلی و برش های قارچ را چند دقیقه در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: قبل از اضافه کردن سبزیجات صبر کنید تا مرغ طلایی گردد.
- مرحله چهارم: در قابلمه ای جداگانه کره را با شعله ملایم آب نموده و آرد را اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید حتماً قبل از اضافه کردن آرد، ظرف را از روی شعله بردارید. آنقدر هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
- مرحله پنجم: تابه را روی حرارت قرار دهید و مقدار کمی شیر به آن اضافه کنید. هر بار که مخلوط یکدست شد، مقدار کمی شیر اضافه کنید. مدام هم بزنید تا سس غلیظ گردد.
- مرحله ششم: سس بشامل را روی مرغ بریزید و خوب مخلوط کنید و پنیر پارمزان را اضافه کنید. به همین راحتی سس پاستای شما آماده است.
همین طور پیشنهاد می کنیم که حتما طرز تهیه انواع سس برای سوخاری را نیز دنبال نموده و بتوانید به این شکل انواع سوخاری های خوشمزه را در منزل آماده کنید.
سس بلونز
یکی دیگر از سس های رایج ماکارونی سس پاستا بلونز است. افرادی که گوشت را در ماکارونی خود ترجیح می دهند، معمولاٌ این سس را دوست خواهند داشت. در نقاط مختلف ایتالیا به این سس راگو نیز می گویند. این سس بر پایه گوشت چرخ نموده و گوجه فرنگی است. پاستا بلونز نزدیک ترین نوع پاستا به ماکارونی ایرانی هاست.
مواد لازم سس بلونز
مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه این سس، به توضیح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
کره | 100 گرم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل سیاه | به مقدار کافی |
جوز هندی آسیاب شده | نوک قاشق چای خوری |
گوشت چرخ نموده | 50 گرم |
شیر | 1 فنجان |
رب گوجه فرنگی یا پوره | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
هویج | 1 عدد میانه |
کرفس | 2 ساقه |
طرز تهیه سس بلونز
برای تهیه سس بلونز، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله اول: برای درست کردن سس بلونز ابتدا پیاز را خرد کنید.
- مرحله دوم: سپس روغن زیتون و کره را در تابه داغ نموده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. این مواد را سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند.
- مرحله سوم: هویج و کرفس را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید.
- مرحله چهارم: حالا گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. حال می توانید نمک و فلفل را اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در ادامه نوبت به شیر می رسد. حالا نوبت آن است که شعله را روی حالت ملایم تنظیم نموده و اجازه دهید شیر داغ گردد.
- مرحله ششم: یک پیمانه جوز هندی اضافه کنید. وقتی تمام شیر تبخیر شد، گوجه فرنگی را اضافه کنید.
- مرحله هفتم: حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به مدت 30 تا 60 دقیقه ساعت بپزد. هنگام سرو سس با پاستا، مقدار زیادی پنیر پارمزان اضافه کنید.
سس پاستا گوجه فرنگی برشته
سس گوجه فرنگی به همراه ماست با فتوچینی طعم بسیار مجذوب نمایندهی دارد. این سس همانطور که تعیین است از گوجه فرنگی تهیه می گردد و برای درست کردن آن، احتیاج به مواد اولیه زیادی نخواهید داشت. در ادامه مواد اولیه این سس و طرز تهیه آن ذکر شده است.
مواد لازم سس گوجه فرنگی برشته
مواد لازم برای تهیه سس پاستا گوجه فرنگی برشته، به توضیح زیر هستند:
مواد اولیه | مقدار لازم |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل | به مقدار کافی |
روغن زیتون | 2 عدد قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس گوجه فرنگی
برای تهیه سس گوجه فرنگی خوشمزه و رستورانی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: گوجه فرنگی ها را از وسط نصف نموده و درون سینی فر قرار دهید.
- مرحله دوم: سپس حبه های سیر، نمک و فلفل را به گوجه فرنگی ها اضافه کنید، روغن زیتون بپاشید و به مدت 4 ساعت بپزید.
- مرحله سوم: پس از نرم شدن گوجه فرنگی ها، آن ها را از فر خارج نموده و به صورت پوره درآورید. می توانید این پوره را برای مدتی در شیشه ها نگهداری کنید. بنابراین برای دفعه بعد، سس آماده دارید. البته گفتنی است که پوره گوجه فرنگی را نمی توانید برای مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید.
انواع سس پاستا برای هواداران غذاهای ایتالیایی
با انواع سس پاستا در این مطلب آشنا شدید. البته سس های بسیار بیشتری وجود دارد که می توانید همراه پاستا درست نموده و از طعم آن لذت ببرید. یکی از مهم ترین ویژگی های پاستا و درست کردن انواع سس آن، کوتاهی زمان آماده سازی است. بنابراین زمانی که وقت کافی برای درست کردن غذا نداشتید، پاستا می تواند یک گزینه مجذوب نماینده باشد. با این همه اگر زمان زیادی برای تهیه این غذا در منزل نداشتید، می توانید نسبت به سفارش غذا از بابا آب داد به صورت آنلاین بهره ببرید.
منبع: اسنپ فود