خط فراوری محصولات فناوری نفتی سرعت می گیرد
به گزارش بابا آب داد، مسعود جعفری در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با همراهی یک بانک 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات کم بهره در اختیار شرکت ملی نفت قرار داده که بتواند به این واسطه، تسهیلاتی کم بهره را به شرکت های دانش بنیان طرف قرار داد با شرکت ملی نفت ارائه دهد.

وی با بیان اینکه این تسهیلات به دو صورت در اختیار شرکتهای دانش بنیان طرف قرارداد با شرکت ملی نفت قرار می گیرد، مطرح کرد: این سرمایه به واسطه شرکت نفت برای تأمین سرمایه در گردش و به نتیجه رساندن محصول در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار می گیرد؛ همچنین از سوی دیگر شرکت نفت می تواند از این تسهیلات به عنوان لیزینگ برای خرید محصولات این شرکتهای حوزه نفتی استفاده کند.
به گفته جعفری، در واقع 2 هزار میلیارد تومان در اختیار شرکت ملی نفت قرار گرفته که از این طریق محصولات شرکتهای دانش بنیان حوزه نفتی خریداری و در کشور مورد استفاده قرار بگیرند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر اینها شرکت نفت می تواند سرمایه ای را برای تأمین اجرای قرارداد به شرکتهای دانش بنیان این حوزه صرف کند و از تسهیلات کم بهره استفاده کند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نفت با اشاره به مزایای این قرار داد گفت: این تسهیلات به گونه ای است که بلافاصله و بدون معطلی در اختیار شرکتها قرار می گیرد تا به زودی بتوانند محصولات خود را به فراوری برسانند؛ به دلیل وسعت این حوزه گاهاً بعضی شرکتها 6 ماه تا یک سال معطلی برای طی کردن فرایند فراوری و اخذ تسهیلات داشتند که با این تسهیلات عملاً زمان زیادی هدر نخواهد رفت و پرداخت ها از سوی شرکت نفت به این شرکتها آنی خواهد بود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری نفت اضافه نمود: این خط اعتباری معضل شرکتهای حوزه نفتی را از بین می برد و شرکت نفت متعهد به بازپرداخت می گردد.
جعفری با تاکید بر اینکه با انعقاد این قرارداد علاوه بر فراوری محصولات حوزه نفتی به واسطه شرکتهای دانش بنیان و بومی سازی، صرفه جویی ارزی در این زمینه خواهیم داشت، گفت: اگر این کار به خاتمه برسد چندسال آینده، حداقل یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به وجود می آید.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه این قرارداد به تازگی منعقد شده هنوز تعداد شرکتهایی که بخواهند از این تسهیلات بهره ببرند تعیین نشده ولی پیش بینی می کنیم که تا قبل از خاتمه سال تعدادی از شرکتها بتوانند از این تسهیلات استفاده نمایند و محصولات خود را به شرکت نفت تحویل بدهند.
منبع: خبرگزاری مهر