نان های معروف هندی
به گزارش بابا آب داد، 5 نان معروف در جنوب هند
یکی از چیزهایی که جنوب هند را نسبت به شمال آن متمایز می نماید، تنوع زیاد نان هایی است که می توانید در این ناحیه پیدا کنید. شمال هند به داشتن انواع نان بر پایه آرد گندم معروف است. نان هایی مثل پراتا، روتی و چاپاتی. این نان ها در کنار نان های مخصوص جنوب هند، در نواحی جنوبی هم تهیه می شوند اما معمولا مواد اولیه آن ها با نان های شمال هند فرق دارد. برنج و عدس، از رایج ترین مواد اولیه پخت نان در جنوب هند هستند و تفاوتشان با نان های نواحی غربی هند این است که این نان ها معمولا به جای پخته شدن، در ماهیتابه درست می شوند. به علت تنوع بالای نان های جنوب هند، تقریبا غیر ممکن است که بخواهیم در این مطلب تمام آن ها را به شما معرفی کنیم. اما با خبرنگاران همراه باشید تا با چند تا از معروف ترین و رایج ترین نان های هندی آشنا شوید.
1- اوتاپام
خمیر این نان از آرد برنج و خمیر عدس تهیه می گردد و معمولا ضخیم تر از بقیه نان های جنوبی است. روی این نان را با موادی شبیه به پیتزا پر می نمایند که معمولا شامل گوجه فرنگ، پیاز، چیلی، فلفل دلمه و جعفری می گردد. این نان با سس مخصوص چوتنی همراه می گردد.
2- آدای
مواد اولیه این نان هم مثل اوتاپام است اما از آن نازک تر است و در ماهیتابه درست می گردد. در تهیه این نان از انواع عدس استفاده می گردد و ارزش غذایی بالایی دارد. این نان اصیل کرالا، بین گیاهخواران هوادار زیادی دارد. در کنار آدای، آویال (مخلوط سبزیجات و نارگیل به همراه کاری) هم سرو می گردد.
3- ایدیاپام
ایدیاپام را شاید بتوان یکی از خوش ظاهر ترین نان های جنوب هند دانست. این نان خوشمزه در استان تامیل نادو و کرالا به همراه چوتنی، به عنوان صبحانه خورده می گردد. این نان را که از آرد برنج و آب تهیه شده است، به شکل رشته ای درآورده و در قالب های مخصوصی می پزند. ایدیاپام در کرالا، با نارگیل و شکر هم مصرف می گردد.
4- پوتو
خمیر نان پوتو از آرد برنج و پودر نارگیل تشکیل می گردد که در قالب های مخصوص لوله ای شکل پخته می گردد. این نان از نان های اصلی صبحانه در کرالا است. به طور معمول این غذا را با کادلا کاری (خورش کاری با نخود سیاه) مصرف می نمایند. جالب است بدانید استان کرالای هند، عنوان پخت طولانی ترین نان پوتو را در رکوردهای گینس دارد!
5- پانیارام
خمیر پایه نان پانیارام، مثل موارد قبلی از آرد برنج و عدس تهیه می گردد. در تهیه این نان، به خمیر آن پیاز سرخ شده و ادویه های مخصوصی اضافه می گردد و آن را به شکل دایره های کوچک در ماهیتابه می پزند، که باعث می گردد ظاهری شبیه کاپ کیک یا مافین پیدا کند. این نان هندی، به همراه چوتنی، برای صبحانه یا به عنوان اسنک خورده می گردد. نوع شیرین پانیارام، به همراه نارگیل و یا شکر قهوه ای تهیه می گردد.
منبع: الی گشت