طرز تهیه شامی ترش گیلانی
به گزارش بابا آب داد، شامی ترش یک غذای خوشمزه و دلپذیر است که به ذائقه بیشتر افراد خوش می آید. شما می توانید با خاطری آسوده این غذای خوشمزه را برای مهمانی های خود درست کنید.
شامی ترش در گیلان با یک سس غلیظ و خوشمزه درست می گردد و به همراه برنج سرو می گردد.
شامی ترش یک غذای خوشمزه و دلپذیر است که به ذائقه بیشتر افراد خوش می آید. شما می توانید با خاطری آسوده این غذای خوشمزه را برای مهمانی های خود درست کنید.
مواد لازم برای 3 نفر
پیاز درشت2عدد
گوشت چرخ نموده300 گرم
تخم مرغ1 عدد
آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری
سبزی معطر3 قاشق غذاخوری
رب انار1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آب غورهبه مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
سبزی معطر شامل جعفری، گشنیز، ریحان، مرزه، ترخون، نعناع خشک است.
طرز تهیه شامی ترش
مرحله اول: برای تهیه شامی ترش خوشمزه به روش شمالی در ابتدا پوست یکی از پیاز ها را گرفته و آن را رنده کنید. بعد از رنده کردن پیاز باید آب اضافی آن را بگیرید. گوشت چرخ نموده را به همراه تخم مرغ و آرد نخودچی مخلوط کنید.
مرحله دوم: سپس سبزیجاتی را که در مواد اولیه گفتیم به آن اضافه کنید. حالا ادویه را از جمله نمک، زردچوبه فلفل به مواد اضافه کنید و به همراه پیاز به خوبی ورز دهید. مواد شامی را بعد از ورز دادن باید به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال استارحت بدهید.
مرحله سوم: این کار بر روی طعم شامی تاثیر بسیار زیادی می گذارد. مواد شامی را به مقدار گردو های درشت تقسیم کنید. هر قسمت از مواد شامی را با دست قلقلی کنید و سپس آن را با کف دستتان فشار دهید. بعد از اینکه شامی دایره ای شکل کمی تخت شد.
مرحله چهارم: آن ها را در تابه ای جادار و نچسب و روغن فراوان سرخ کنید. باید هر دو طرف شامی را با دقت در روغن سرخ کنید. پس از اینکه تمام شامی ها سرخ شد؛ آن ها را از روغن خارج نموده و بر روی دستمال آشپرخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.
مرحله پنجم: حالا باید سس مخصوص شانمی ترش را آماده کنید. این سس ترش و خوشمزه وجه تمایز شامی ترش با سایر شامی های گوشت است. یک پیاز دیگر را شسته و بر روی تخته برش خرد کنید. تابه را بر روی گاز قرار دهید.
مرحله ششم: بعد از گرم شدن آن کمی روغن به آن اضافه کنید. پیاز ها را داخل روغن ریخته و کمی تفت دهید. اجازه دهید تا پیاز کمی سبک شده و طلایی گردد. به پیاز طلایی و سرخ شده، یک قاشق رب انار و 2 قاشق ر گوجه فرنگی اضافه کنید.
مرحله هفتم: اجازه دهید تا رب در روغن تفت بخورد تا خامی آن گرفته گردد. بعد از اینکه رب گوجه و رب انار حسابی رنگ باز کرد کمی نمک، فلفقل و زردچوبه به اضافه نموده و تفت دهید. حالا یک لیوان آب جوش در تابه بریزید و بگذارید تا آب قل بزند و سس کم کم قوام بیابد.
مرحله هشتم: حالا شعله گاز را کم کنید تا سس حسابی جا بیفتد. بعد از جا افتادن سس، شامی های سرخ شده را خیلی آرام درون سس بچینید. در سرانجام 2 قاشق آب نارنج یا آبلیمو نیز به آن اضافه کنید. باید اجازه دهید تا شامی ها به مدت نیم ساعت در این سس بماند تا حسابی مزه دار گردد.
مرحله نهم: این شامی خوشمزه را می توانید با نان و برنج سرو کنید. اگر می خواهید این شامی را با نان سرو کنید باید اجازه دهید تا آب سس بیشتر کشیده گردد. در گیلان به عنوان دورچین این غذای خوشمزه کنارش سیب زمینی سرخ نموده و گوجه فرنگی سرخ نموده قرار می دهند.
منبع: فرادید