ماجرای دنباله دار 4 نفتکش توقیفی ؛ مستندات چه می گویند؟

به گزارش بابا آب داد، خبرنگاران نوشت: نفتکش های توقیفی ترامپ، 6 ماه قبل محموله هایشان را در خلیج فارس تخلیه نموده اند.

ماجرای دنباله دار 4 نفتکش توقیفی ؛ مستندات چه می گویند؟

دو روزی است که از خبر توقیف 4 نفتکش، که آمریکایی ها می گویند متعلق به ایران است می گذرد. خبری که اول در رسانه های آمریکایی منتشر شد و بعد ترامپ آن را در نشست خبری با رسانه های آمریکایی تائید کرد. نشستی که کم حاشیه هم نبود و در آن اس وی داته خبرنگار هافینتگتون پست دروغ های پی در پی ترامپ را به شدت نقد کرد.

خبر توقیف، اما خیلی زود از سوی سخنگوی وزارت خارجه و رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تکذیب شد. موضوعی که رئیس جمهور روحانی هم به آن اینطور واکنش نشان داد: توقیف 4 کشتی ایرانی در آب های بین المللی از اساس دروغ است.

مستندات چه می گویند؟

طبق قواعد بین المللی کشورها می توانند برای حمل و نقل دریایی خود از پرچم بعضی کشورها استفاده نمایند، برای مثال 59 کشتی ایران تا همین یک سال پیش از پرچم کشور پاناما برای حمل محموله هایشان در آب های بین المللی استفاده می کردند.

چراکه این کار باعث می شد تا هزینه نهایی حمل و بیمه کمتر گردد، اما نهایتا پاناما و بعضی از کشورهای خدمات رسان در حوزه حمل و نقل دریایی تحت فشارهای آمریکا مجبور شدند حق استفاده از پرچم هایشان را از کشتی های کشورمان سلب نمایند.

از آن به بعد محموله ها در دریا، با پرچم کشور خودمان یا با روش حمل FOB صادر می شوند.در روش حمل FOB محموله روی دریا به فروش می رسد یا کشور خریدار هزینه حمل و بیمه محموله خریداری شده را پرداخت می نماید.

برای مثال خرداد ماه امسال کشورمان پنج نفتکش حامل ا میلیون و 53 هزار لیتر سوخت بنزین را علی رغم هشدارهای پی در پی واشنگتن با پرچم جمهوری اسلامی ایران به ونزوئلا صادر و به طور رسمی تحویل و فروش آن را اعلام نمود.

ماجرای 4 نفتکش توقیفی چیست؟

با توجه به اینکه این کشتی ها اجاره ای بوده و نمی توانستند محموله های خود را با پرچم جمهوری اسلامی ایران حمل نمایند بنابراین می بایست از طریق FOB محموله هایشان را منتقل می کردند.

یک مقام مسئول در تبادل نظر با خبرنگار بابا آب داد گفت: حدود 6 ماه گدشته هر چهار کشتی محموله های خود را روی آب های خلیج فارس و به روش FOB منتقل نموده اند.

همچنین شب گذشته وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتی به این موضوع اذعان کرد و نوشت: دزدان دریایی کارائیب اکنون دیگر قاضی و دادگاه برای خود دارند. مسئله تاسف بار برای آن ها این است سوخت به تاراج برده شده ایرانی نبوده است. سوخت به صورت تحویل بر روی عرشه کشتی در خلیج فارس به فروش رفته بود. کشتی و پرچم نیز از آن ما نبوده است. پروپاگاندای پوچ و سخیف اذهان را از شکست دیپلماتیک مفتضحانه آمریکا در سازمان ملل منحرف نمی نماید.

اینکه سوخت و محموله توقیفی مربوط به کدام کشور است هنوز معین نیست، اما چیزی که معلوم شده این است که هر چهار کشتی اینک در اجاره کشورمان نبوده و 6 ماه پیش و در آب های خلیج فارس، ایران محموله هایش از طریق این نفتکش ها را فروخته و پس از تخلیه، این کشتی ها از منطقه خارج شده اند.

اشتباه ساده لوحانه یا دروغ آگاهانه؟

آمریکا را دوباره عالی (عظیم) کن این شعار انتخاباتی ترامپ در دور اول انتخابات ریاست جمهوری اش بود، شعاری که جدیدا به آمریکا را عالی نگهدار تغییر نموده.

شعاری که معمولا پس از سر دادنش سعی دارد نام ایران، چین، روسیه و گاهی کره شمالی را به زبان بیاورد تا بتواند بوسیله آن، بعضی به گفته مردم آمریکا سفید پوست نژاد پرست که رگه های ملی گرایانه متعصب دارند را تهییج کند برای انتخاباتی که چند ماهی بیشتر به شروعش باقی نمانده است.

یک روز با خبر جعلی توقیف نفتکش ایرانی می خواهد به شعارش جامه عمل پوشانده باشد، روزی هم با وعده مذاکره و توافقی بهتر سعی دارد تا قشر میانه روی آمریکا را برای انتخابات پیش رو متقاعد کند.

هرچه هست کارشناسان می گویند، مجبور است. به خصوص که حالا و با توجه به کرونا شاخص های داخلی آمریکا سیگنال های خوبی برایش نمی فرستند.

2323

منبع: خبرآنلاین

به "ماجرای دنباله دار 4 نفتکش توقیفی ؛ مستندات چه می گویند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای دنباله دار 4 نفتکش توقیفی ؛ مستندات چه می گویند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید