طرز تهیه لوکوم پرتقال

به گزارش بابا آب داد، لوکوم پرتقال ، یک دسر ترکیه ای خوشمزه و راحت است. در طرز تهیه لوکوم پرتقال ، باید ابتدا آب پرتقال را با نشاسته گل، شکر و وانیل روی حرارت ملایم قرار دهید تا به غلظت مناسب برسند. سپس، مواد را از روی حرارت بردارید و کره را به آن ها اضافه کنید تا کاملا ذوب گردد. در نهایت، مایه لوکوم پرتقال را در ظرفی که از قبل با آب سرد خیس نموده اید، بریزید و 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید. البته لوکوم پرتقال بدون نشاسته و با پوست پرتقال هم قابل تهیه است که دستور تهیه آن را در این مقاله از خبرنگاران به طور کامل توضیح داده ایم.

طرز تهیه لوکوم پرتقال

در ادامه، جدول مشخصات غذایی لوکوم پرتقال را با هم می بینیم:

لوکوم پرتقال
زمان آماده سازی5 دقیقه
زمان پخت دسر10 دقیقه
مقدار سختیکم

طرز تهیه لوکوم پرتقال با آب پرتقال

اصالت دسر لوکوم متعلق به کشور ترکیه است و از لحاظ ظاهری، شباهت زیادی به مسقطی و باسلوق خودمان دارد. این شیرینی خوش طعم، تنوع زیادی دارد و می توان برای تهیه آن از انواع آب میوه های تازه و طبیعی استفاده کرد. اما به عنوان دسر شب یلدا، استفاده از میوه های پاییزی مثل پرتقال، مناسب تر است و ما قصد داریم در این مقاله از بابا آب داد ، طرز تهیه لوکوم پرتقالی را با همه جزئیات برایتان شرح دهیم. البته اگر استفاده از آب پرتقال طبیعی برایتان وقت گیر است، می توانید آب پرتقال را از سفارش آنلاین آبمیوه بابا آب داد تهیه کنید تا کارها سریع تر پیش بروند.

مواد لازم برای تهیه لوکوم پرتقال

مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید. با این مقدار مواد اولیه می توان 13 عدد لوکوم پرتقالی خوشمزه درست کرد. از قلم نیاندازید که برای رسیدن به یک بافت نرم و لطیف، احتیاج به استفاده از نشاسته مرغوب دارید که ساده ترین روش تهیه آن، مراجعه به عطاری آنلاین بابا آب داد است.

مواد لازممقدار مورد احتیاج
آب پرتقال2 پیمانه
نشاسته گندم (نشاسته گل)2 قاشق غذاخوری
شکر3 قاشق غذاخوری
وانیل¼ قاشق چایخوری
کره (اختیاری)25 گرم
پودر نارگیلبه مقدار لازم

مراحل دستور تهیه لوکوم پرتقال

دستور لوکوم پرتقال به صورت مراحل زیر است:

مرحله اول

آب پرتقال را داخل قابلمه ای کوچک بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس، نشاسته گل، شکر و وانیل را هم اضافه نموده و آغاز به هم زدن مواد کنید تا بافت دسر غلیظ گردد.

مرحله دوم

وقتی دسر به غلظتی شبیه فرنی رسید، قابلمه را از روی حرارت بردارید و 25 گرم کره به مواد آن اضافه کنید. کره را با بقیه مواد هم بزنید تا کاملا آب گردد.

مرحله سوم

در ادامه طرز تهیه لوکوم پرتقال، قالب دسر (ترجیحا ظرف پیرکس) را با آب سرد خیس کنید و مواد لوکوم را داخل آن بریزید. روی مواد را با استفاده از لیسک، صاف و یکنواخت کنید.

مرحله چهارم

حالا قالب را به مدت 3 تا 4 ساعت به یخچال منتقل کنید تا لوکوم پرتقال خودش را بگیرد و بافت ژله ای پیدا کند. پس از این مدت، قالب را از یخچال خارج کنید و لوکوم را از قالب بیرون بیاورید.

مرحله پنجم

در ادامه، لوکوم پرتقال را به شکل های دلخواه مثل مکعبی یا لوزی برش بزنید. البته می توانید این دسر شب یلدا را به صورت قالب یک تکه ای هم سرو کنید.

مرحله ششم

در نهایت، لوکوم ها را داخل ظرفی که حاوی پودر نارگیل است بغلطانید و در ظرف مورد نظر خود سرو کنید. به همین سادگی، دسر شب یلدای خوش مزه و خوش رنگ و لعاب شما آماده می گردد.

طرز تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال

لوکوم، یک شیرینی ترکیه ای بر پایه نشاسته، شکر و آب میوه است، اما اگر نشاسته در اختیار نداشتید، روش زیر را امتحان کنید. این لوکوم پرتقال بدون نشاسته تهیه می گردد و باید برای تهیه آن از پوست پرتقال بهره ببرید. همان طور که در ادامه می بینید، مواد اولیه هم کاملا متفاوت هستند و به طور کلی، مزه متفاوت و صد البته، دلچسبی را تجربه خواهید کرد.

نکته: برای شب یلدا، تهیه ژله شب یلدا با طعم و رنگ های متنوع می تواند به زیبایی سفره شما افزوده و لحظات خوشی را برای خانواده و دوستانتان رقم بزند.

مواد لازم برای تهیه لوکوم پوست پرتقال

مواد مورد احتیاج برای تهیه این شیرینی خوشمزه به شرح زیر است:

مواد لازممقدار مورد احتیاج
کمپوت پوست پرتقال125 گرم
پودر نارگیل چرب125 گرم
شکلات تخته ای سفید (شیری)250 گرم
خامه صبحانه75 گرم
کره حیوانی60 گرم

دستور تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال

ابتدا باید کمپوت پوست پرتقال را آماده کنید. برای این منظور، پوست پرتقال ریز شده را چند بار با آب سرد، آبکشی کنید. سپس، حدود 30 دقیقه با مقدار کافی آب بجوشانید و آن را آبکش کنید. این کار را 3 مرتبه تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال ها کاملا گرفته گردد. در نهایت، پوست پرتقال ها را با مقداری شکر و آب حرارت دهید تا به آرامی بجوشند و نرم شوند. وقتی آب مخلوط کشیده شد، کمپوت پوست پرتقال آماده است. به ازای 1 کیلو پوست پرتقال، 2 کیلو آب و نیم کیلو شکر ضروری است.

در ادامه، کره را روی حرارت ذوب کنید و شکلات سفید را به آن بیفزایید. سپس، مخلوط را از روی حرارت بردارید و خامه روان شده را اضافه کنید. دقت کنید که خامه باید از قبل روی بخار آب کتری حرارت ببیند تا سرد نباشد. وقتی مواد یکدست شدند و کمی از حرارت افتادند، پودر نارگیل را کم کم اضافه کنید و در نهایت، کمپوت پوست پرتقال را بریزید. حالا کف ظرف مورد نظر خود را با کاغذ روغنی بپوشانید، مایه شیرینی را به قطر 1 تا 2 سانت داخل آن بریزید و چند ساعتی در یخچال بگذارید تا آماده برش زدن و سرو گردد.

این پیشنهاد ویژه را در شب یلدا از دست ندهید، اما اگر سرتان حسابی شلوغ است، راه ساده تری هم وجود دارد و آن، یاری گرفتن از بابا آب داد است. برای این منظور، وارد سایت شوید و به بخش سفارش آنلاین شیرینی بروید تا بتوانید انواع لوکوم های خوشمزه و رنگارنگ را تنها با چند کلیک به صورت اینترنتی سفارش دهید.

چند نکته مهم در طرز تهیه لوکوم پرتقال

آموزش لوکوم پرتقال را با هم خواندیم، اما توجه به ریزه کاری ها و نکات زیر، باعث می گردد که نتیجه یک آشپزی حرفه ای را به نمایش بگذارید:

  • برخی افراد ترجیح می دهند در مرحله آخر طرز تهیه لوکوم پرتقال، لوکوم ها را به جای پودر نارگیل در پودر قند بغلطانند که هیچ مانعی ندارد.
  • اگر می خواهید رنگ و لعاب بیشتری به این دسر یلدایی بدهید، مقداری خلال پسته را هم برای تزئین، چاشنی کار کنید. برای تهیه خلال پسته مرغوب هم نگران نباشید و سری به سفارش آنلاین آجیل در بابا آب داد بزنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن، اقلام درخواستی شما به وسیله پیک به درب منزل برسد.
  • پیش از استفاده از آب پرتقال، آن را از صافی عبور دهید تا کاملا زلال و شفاف باشد. به علاوه، از قرار دادن طولانی مدت آب پرتقال در معرض هوا یا حرارت هم خودداری کنید. همین مقدار که غلظت دسر به حد فرنی برسد کافی است و باید زود آن را از روی حرارت بردارید تا تلخ نگردد.
  • خیساندن قالب با آب سرد باعث می گردد که لوکوم بعد از سفت شدن، به راحتی از قالب جدا گردد. بنابراین، این مرحله را حذف نکنید.
  • لوکوم پرتقال بدون کره هم خوشمزه است و کافی است کره را از فهرست مواد اولیه حذف کنید.
  • شما می توانید در طرز تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال ، از قالب های سیلیکونی هم بهره ببرید، اما در این صورت، اجازه دهید مایه شیرینی کاملا خنک گردد تا مواد لوکوم به قالب نچسبند.
  • اگر در طرز تهیه لوکوم پرتقال با پوست پرتقال، خامه سرد باشد، حالت بریده بریده پیدا می نماید و ممکن است شکلات سفت گردد.
  • شما می توانید در طرز تهیه لوکوم پرتقال با نشاسته، با توجه به مقدار ترشی یا شیرینی آب پرتقال، مقدار شکر را کم و زیاد کنید.
  • برای تهیه لوکوم پرتقالی مغزدار، مقداری مغز پسته یا بادام خرد شده هم به مواد لوکوم اضافه کنید.
  • بافت لوکوم پرتقال با نشاسته گل بهتر می گردد، اما طرز تهیه لوکوم پرتقال با نشاسته ذرت هم تفاوتی با دستور بالا ندارد و کافی است 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را جایگزین نشاسته گل یا گندم کنید.
  • برای برش دادن لوکوم ها با چاقو، چاقو را با آب سرد خیس کنید تا مواد لوکوم به چاقو نچسبد.
  • برای تهیه لوکوم پرتقال بدون قالب، از یک لیوان استوانه ای بهره ببرید. برای این منظور، ابتدا داخل لیوان را با آب سرد خیس کنید و سپس، مواد لوکوم را داخل لیوان بریزید. حالا لیوان را چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید و پس از اینکه خود را گرفت، آن را به صورت دایره های هم مقدار، برش بزنید.
  • لوکوم پرتقال با ژلاتین هم به همین ترتیب حاضر می گردد و تنها تفاوت کار این است که باید پس از مخلوط کردن و حرارت دادن آب پرتقال با شکر و نشاسته، 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را که از قبل در آب سرد حل نموده اید، به مخلوط مواد لوکوم بیفزایید و سپس کره را اضافه کنید.

تهیه لوکوم پرتقال برای شب یلدا را از قلم نیاندازید…

در بالا طرز تهیه لوکوم با آب و پوست پرتقال را برای شما شرح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. پیشنهاد می کنیم این دسر ترکیه ای را حتما تهیه نموده و در کنار خانواده، از طعم خوب آن لذت ببرید. به عنوان نکته آخر، این ایده را هم در نظر داشته باشید که می توانید برای دسر لوکوم پرتقال ، از کاترهای برش بهره ببرید و لوکوم ها را به انواع و اقسام شکل های دلخواه خود برش بزنید. به این ترتیب، چیدمان سفره شب یلدای شما هم دیدنی تر می گردد و این لوکوم های مجذوب نماینده و خوش رنگ، در کنار ظرف آجیل شب یلدا و… حسابی خودنمایی می نمایند.

سوالات متداول

چه نشاسته ای برای تهیه لوکوم پرتقالی مناسب تر است؟

استفاده از نشاسته گندم یا همان نشاسته گل مناسب تر است و بافت بهتری به این شیرینی می دهد.

مدت زمان استراحت لوکوم پرتقال با پایه نشاسته در یخچال چقدر است؟

بین 3 تا 4 ساعت زمان کافی است.

لوکوم پرتقال بدون نشاسته چطور تهیه می گردد؟

در این مورد باید لوکوم پرتقال را با پوست پرتقال تهیه کنید که مخلوطی از کمپوت پوست پرتقال با شکلات سفید، کره، خامه و پودر نارگیل است.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه لوکوم پرتقال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لوکوم پرتقال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید