برترین نوشیدنی برای درمان سرماخوردگی
به گزارش بابا آب داد، خبرنگاران : سرماخوردگی را می توان با نوشیدنی شیر زردچوبه درمان کرد.
سرماخوردگی با درست کردن یک نوشیدنی از شیر و زردچوبه قابل درمان است.
به گزارش بابا آب داد، شیر زردچوبه که به نام شیر طلایی نیز شناخته می گردد یک نوشیدنی هندی است که طی سالیان اخیر در فرهنگ های غربی نیز از محبوبیت زیادی برخوردار شده است. شیر زردچوبه یک نوشیدنی با رنگ زرد روشن است و به طور سنتی با گرم کردن شیر گاو یا یک شیر گیاهی همراه با زردچوبه و ادویه های دیگر مانند دارچین و زنجبیل تهیه می گردد.
این نوشیدنی به علت فواید بسیاری که برای سلامتی ارائه می نماید، مورد توجه قرار گرفته و اغلب به عنوان گزینه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند سرماخوردگی استفاده می گردد. در ادامه با بعضی فواید شیر زردچوبه که از پشتیبانی علمی برخوردار هستند، بیشتر آشنا می شویم.
ماده تشکیل دهنده اصلی آن سرشار از آنتی اکسیدان هاست
زردچوبه ماده کلیدی در شیر طلایی است که یک ماده غذایی محبوب در آشپزی آسیایی محسوب می گردد.
کورکومین، ترکیب فعال موجود در زردچوبه، قرن هاست که در پزشکی سنتی هندی به علت خواص آنتی اکسیدانی قوی خود استفاده می گردد.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که با آسیب سلولی مبارزه نموده و از بدن انسان در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می نمایند.
آنها برای عملکرد سلول های بدن ضروری هستند و مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها ممکن است به کاهش خطر عفونت و بیماری یاری نمایند.
بیشتر دستور العمل های شیر زردچوبه حاوی دارچین و زنجبیل نیز هستند که هر دو دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.
خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد
در هند، شیر زردچوبه اغلب به عنوان یک درمان خانگی علیه سرماخوردگی استفاده می گردد. در حقیقت، این نوشیدنی به علت خواص تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن مورد توجه قرار گرفته است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که کورکومین دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی است که ممکن است به پیشگیری و مبارزه با عفونت ها یاری کند.
اگرچه نتایج این قبیل مطالعات امیدوارنماینده هستند اما در حال حاضر شواهد قطعی درباره این که شیر زردچوبه عفونت ها را در انسان کاهش می دهد، وجود ندارد.
ترکیبات موجود در زنجبیل تازه ممکن است رشد بعضی باکتری ها را مهار کند. عصاره زنجبیل ممکن است با ویروس سین سیشیال تنفسی انسانی که یکی از دلایل شایع عفونت های تنفسی است، مبارزه کند.
بعلاوه، مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که سینامالدهید، ترکیب فعال موجود در دارچین، ممکن است از رشد باکتری ها جلوگیری کند. افزون بر این، ممکن است به درمان عفونت های دستگاه تنفسی ناشی از قارچ ها نیز یاری کند.
مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه دارای خواص قوی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که ممکن است سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند.
به کاهش التهاب و درد مفاصل یاری می نماید
مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه دارای خواص ضد التهابی قوی هستند.
تصور می گردد که التهاب مزمن نقش مهمی در بیماری های مزمن از جمله سرطان، سندرم متابولیک، آلزایمر و بیماری قلبی ایفا می نماید. به همین علت، رژیم های غذایی سرشار از ترکیبات ضد التهابی ممکن است خطر این شرایط را کاهش دهند.
پژوهش ها نشان می دهد که زنجبیل، دارچین و کورکومین - ترکیب فعال موجود در زردچوبه - از خواص ضد التهابی قوی برخوردارند.
مطالعات حتی نشان داده اند که آثار ضد التهابی کورکومین بدون بروز عوارض جانبی با آثار بعضی از داروها قابل مقایسه است. این آثار ضد التهابی ممکن است درد مفاصل ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کاهش دهد.
به عنوان نمونه، مطالعه ای با حضور 45 نفر مبتلا به آرتریت روماتوئید نشان داد که مصرف 500 میلی گرم کورکومین در روز، بیشتر از 50 گرم از یک داروی رایج آرتریت یا ترکیبی از کورکومین و دارو در کاهش درد مفاصل موثر بوده است.
مطالعه ای دیگر با حضور 247 نفر مبتلا به استئوآرتریت نشان داد گروهی که عصاره زنجبیل دریافت نموده بودند، نسبت به گروه مصرف نماینده دارونما درد کمتری تجربه نموده و احتیاجمند داروی مسکن کمتر بودند.
حافظه و عملکرد مغز را بهبود می بخشد
شیر زردچوبه برای سلامت مغز انسان نیز مفید است. مطالعات نشان داده اند که کورکومین ممکن است سطوح فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز را افزایش دهد. فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز ترکیبی است که به مغز در ایجاد ارتباطات تازه یاری نموده و رشد سلول های مغزی را تقویت می نماید.
سطوح پایین این ترکیب ممکن است با اختلالات مغزی از جمله بیماری آلزایمر مرتبط باشد. دیگر مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه نیز ممکن است برای مغز مفید باشند.
به عنوان نمونه، یکی از نشانه های بیماری آلزایمر انباشت پروتئین تاو در مغز است. مطالعات با حضور سوژه های حیوانی و پژوهش های آزمایشگاهی نشان داده اند که ترکیبات موجود در دارچین ممکن است به کاهش این انباشت یاری کند.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژه های حیوانی نشان داده اند که دارچین علائم بیماری پارکینسون را کاهش داده و عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
زنجبیل نیز با بهبود زمان واکنش و تقویت حافظه ممکن است به بهبود عملکرد مغز یاری کند. مطالعات با حضور سوژه های حیوانی نشان داده اند که زنجبیل به محافظت در برابر افت عملکرد مغز مرتبط با افزایش سن یاری می نماید.
با این وجود، به پژوهش های بیشتر با حضور سوژه های انسانی برای درک کامل آثار این مواد تشکیل دهنده بر حافظه و عملکرد مغز انسان احتیاج است.
خلق و خو را بهبود می بخشد
به نظر می رسد که زردچوبه - به ویژه ترکیب فعال موجود در آن به نام کورکومین - ممکن است خلق و خو را بهبود بخشیده و علائم افسردگی را کاهش دهد.
در مطالعه ای شش هفته ای با حضور 60 نفر مبتلا به اختلالات افسردگی ماژور، شرکت نمایندگان به سه گروه تقسیم شده و یک گروه کورکومین، گروه دیگر داروی ضد افسردگی و یک گروه ترکیبی از هر دو را دریافت کردند.
گروهی که فقط کورکومین مصرف نموده بودند، بهبود شرایط خود مشابه با گروه مصرف نماینده داروی ضد افسردگی را تجربه کردند، در شرایطی که گروه ترکیبی بیشترین فواید را تجربه کردند.
افسردگی ممکن است با سطوح پایین فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز نیز مرتبط باشد. از آنجا که به نظر می رسد کورکومین سطوح این ترکیب را تقویت می نماید، ممکن است پتانسیل کاهش علائم افسردگی را داشته باشد. با این وجود، به انجام مطالعات بیشتر با حضور سوژه های انسانی برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه احتیاج است.
در برابر بیماری قلبی از انسان محافظت می نماید
بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر افراد در دنیا است. جالب توجه است که زردچوبه، دارچین و زنجبیل که مواد تشکیل دهنده اصلی شیر زردچوبه هستند همگی با خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی پیوند خورده اند.
به عنوان نمونه، یک آنالیز که 10 مطالعه را شامل می شد، نشان داد که مصرف 120 میلی گرم دارچین در روز ممکن است سطوح کلسترول کلی، کلسترول بد، و تری گلیسیرید را کاهش دهد، در شرایطی که سطوح کلسترول خوب را افزایش می دهد.
در مطالعه ای دیگر با حضور 41 نفر مبتلا به دیابت نوع 2 به این افراد روزانه 2 گرم پودر زنجبیل داده شد. در انتها این مطالعه 12 هفته ای، عوامل خطر برای بیماری قلبی 23 تا 28 درصد کاهش یافته بود.
افزون بر این، کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است عملکرد دیواره رگ های خونی که به نام عملکرد اندوتلیال شناخته می گردد را بهبود ببخشد. عملکرد مناسب اندوتلیال برای قلبی سالم اهمیت دارد.
در یک مطالعه، به افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار می گرفتند، چند روز پیش و پس از عمل جراحی کورکومین یا دارونما داده شد. افرادی که کورکومین دریافت می کردند، نسبت به گروه مصرف نماینده دارونما 65 درصد احتمال کمتری داشت یک حمله قلبی را طی مدت زمان بستری بودن در بیمارستان تجربه نمایند.
خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی شیر زردچوبه ممکن است به محافظت در برابر بیماری قلبی یاری نمایند. با این وجود، برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه به انجام پژوهش های بیشتر احتیاج است.
سطوح قند خون را کاهش می دهد
مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه، به ویژه زنجبیل و دارچین، ممکن است به کاهش سطوح قند خون یاری نمایند.
به عنوان نمونه، مصرف یک تا شش گرم دارچین در روز ممکن است سطوح قند خون ناشتا را تا 29 درصد کاهش دهد. افزون بر این، دارچین ممکن است مقاومت به انسولین را کاهش دهد. کاهش مقاومت به انسولین به طور کلی سطوح قند خون را کاهش می دهد.
به نظر می رسد دارچین میزان جذب گلوکز در روده انسان را پس از یک وعده غذایی کاهش می دهد که می تواند هرچه بیشتر کنترل قند خون را بهبود ببخشد.
افزودن منظم میزان کمی زنجبیل به رژیم غذایی نیز ممکن است به کاهش سطوح قند خون ناشتا تا 12 درصد یاری کند.
با این وجود، به انجام پژوهش های بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه احتیاج است. بعلاوه، باید به این نکته اشاره داشت که بیشتر دستورالعمل های تهیه شیر زردچوبه با عسل یا شربت افراد شیرین می شوند. اگر این نوشیدنی فوایدی در زمینه کاهش قند خون داشته باشد، احتمالا از مصرف نوشیدنی شیرین نشده سرچشمه خواهد گرفت.
ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد
سرطان بیماری است که با رشد سلولی کنترل نشده معین می گردد.
افزون بر درمان های مرسوم، درمان های جایگزین ضد سرطان مورد توجه قرار گرفته اند. بعضی پژوهش ها نشان می دهد که ادویه های موجود در شیر زردچوبه ممکن است فوایدی در این زمینه داشته باشند. به عنوان نمونه، بعضی مطالعات آزمایشگاهی خواص ضد سرطانی 6-جینجرول، ماده ای که به میزان زیاد در زنجبیل خام وجود دارد را نشان داده اند.
بعلاوه بعضی مطالعات آزمایشگاهی و با حضور سوژه های حیوانی نشان داده اند که ترکیبات موجود در دارچین ممکن است به کاهش رشد سلول های سرطانی یاری نمایند.
کورکومین، ماده فعال در زردچوبه نیز ممکن است به مهار سلول های سرطانی و پیشگیری از رشد رگ های خونی تازه تغذیه نماینده تومورها یاری نموده و توانایی آنها برای پخش شدن را محدود نمایند. با این وجود، به انجام پژوهش های بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه احتیاج است.
زنجبیل و زردچوبه ممکن است گوارش را بهبود ببخشند
سوء هاضمه مزمن با درد و ناراحتی در قسمت بالای معده معین می گردد. تاخیر در تخلیه معده یکی از دلایل بالقوه سوء هاضمه است. زنجبیل یکی از مواد تشکیل دهنده شیر زردچوبه با تسریع فرایند تخلیه معده در افراد مبتلا به سوء هاضمه ممکن است به تسکین این شرایط یاری کند.
پژوهش ها نشان داده اند که زردچوبه نیز ممکن است به کاهش علائم سوء هاضمه یاری کند. بعلاوه، زردچوبه ممکن است گوارش چربی را با افزایش فراوری صفرا تا 62 درصد بهبود ببخشد.
در نهایت، مطالعات نشان داده اند که زردچوبه می تواند به حفظ گوارش مناسب و پیشگیری از شعله ور شدن بیماری در افراد مبتلا به کولیت زخمی، یک اختلال گوارشی التهابی که به ایجاد زخم در روده منجر می گردد، یاری کند.
به تقویت استخوان ها یاری می نماید
شیر زردچوبه می تواند در تقویت استخوان های انسان نقش داشته باشد. هم شیر گاو و هم شیرهای گیاهی به طور کلی سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند که دو ماده برای ساخت و حفظ استخوان هایی قوی ضروری محسوب می شوند.
اگر رژیم غذایی فرد دارای سطوح کم کلسیم باشد، بدن برداشت این ماه مغذی از استخوان ها را شروع می نماید تا سطوح عادی آن در جریان خون حفظ گردد. با گذشت زمان، این فرایند تضعیف و شنماینده شدن استخوان ها را در پی دارد و خطر بیماری های استخوانی مانند استئوپنی و پوکی استخوان را افزایش می دهد.
ویتامین D با بهبود توانایی روده برای جذب کلسیم به تقویت استخوان ها یاری می نماید. سطوح کم ویتامین D نیز ممکن است در شکل گیری استخوان هایی ضعیف و شنماینده نقش داشته باشد، حتی اگر رژیم غذایی فرد سرشار از کلسیم باشد.
اگر ترجیح می دهید تا از یک شیر گیاهی برای آماده کردن شیر زردچوبه بهره ببرید، محصولاتی که حاوی کلسیم و ویتامین D هستند را انتخاب کنید.
روش تهیه شیر زردچوبه
شیر زردچوبه را به راحتی می توانید در خانه آماده کنید. برای یک وعده از این نوشیدنی مفید دستورالعمل زیر را دنبال کنید:
مواد مورد احتیاج
- نصف فنجان (120 میلی لیتر) شیر شیرین نشده
- یک قاشق چای خوری زردچوبه
- یک تکه کوچک زنجبیل تازه رنده شده یا نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
- اندکی پودر فلفل سیاه
- یک قاشق چای خوری عسل یا شربت افرا (در صورت تمایل)
روش تهیه
تمام مواد تشکیل دهنده را در یک کاسه کوچک ترکیب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. حرارت را کم نموده و اجازه دهید ترکیب برای 10 دقیقه به آرامی بجوشد. در نهایت، نوشیدنی را از صافی عبور داده و در یک لیوان بریزید. بعلاوه، شیر زردچوبه را می توانید از قبل آماده نموده و تا پنج روز در یخچال نگهداری کنید. پیش از مصرف آن را گرم کنید.
منبع: رکنا