طرح احداث پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال همچنان بلاتکلیف است

به گزارش بابا آب داد، ایرنا/ براساس آخرین گزارشات منتشر شده، طرح احداث پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال همچنان بلاتکلیف است.

طرح احداث پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال همچنان بلاتکلیف است

بنا به گفته کارشناسان، با ایجاد پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال به مرکزیت رامسر قرار بود خدماتی در قالب علمی و پژوهشی در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارائه گردد که نتیجه آن تدوین نقشه راه برای آینده پژوهی در این حوزه فرهنگی بود.

به اعتقاد کارشناسان امر شناسایی و آنالیز، حفاظت و نگهداری بعلاوه معرفی، آموزش و کاربردی سازی سه ماموریت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حوزه میراث فرهنگی است که شناسایی و آنالیز وظیفه پژوهشگاه به عنوان بازوی علمی وزارتخانه هست.

این کارشناسان میراث فرهنگی را برترین واسطه در حوزه آموزش برای انتقال دانش به دیگران میدانند و می گویند در صورتیکه بتوان از ظرفیت های موجود میراث فرهنگی و تاریخی کشور استفاده بهینه گردد، کسب و کار در این حوزه بیش از پیش افزایش می یابد و با صرف هزینه کمتر برترین درآمدها را می گردد کسب کرد.

استاد رشته گردشگری دانشگاه های غرب مازندران و شرق گیلان گفت: پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال ایران به مرکزیت رامسر 16 سال پیش در دولت وقت مصوبه هیات دولت گرفت و طبق آیین نامه آن پنج استان این منطقه ها را تحت نظر خود داشت.

محمدرضا اورمزدی اضافه کرد: برای تحقق این مهم فرهنگی زمین و اعتبار آن هم اختصاص یافت که متاسفانه طی این سالها فقط یک تابلو از این مرکز فرهنگی بر جای مانده است.

وی گفت: این پایگاه پژوهشی یکی از مهمترین دغدغه های فعالان حوزه های میراث فرهنگی، باستان شناسی و فعالان گردشگری شمال ایران است و متاسفانه بلاتکلیف ماند در حالیکه هنوز به عنوان مطالبه جدی مردم منطقه مطرح است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: نکته مهم اینکه این پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی میتوانست در قالب خدمات علمی و پژوهشی در حوزه های صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی توضیح خدمات علمی داشته باشد که همگان بویژه حوزه های تخصصی نیز بهره مند شوند.

اورمزدی توضیح داد: بعلاوه محققان و پژوهشگرانی که علاقمند به فعالیت بودند، میتوانستند به پژوهش های منطقه ای و کاوش های باستان شناسی شمال ایران یاری و خدمات بزرگی را ارائه نموده و نقش آفرین باشند ولی متاسفانه امروز به عنوان چالش اساسی در پژوهش های مطرح است و از سوی دیگر پژوهشگاه میراث فرهنگی هم تا به امروز اقدام معین نکرد.

وی اعلام کرد: با وجود تثبیت اعتبار و زمین و مکاتبات اجرا شده در ارتباط با ایجاد پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال، مراجع ذیربط پاسخ معینی ندارد و موکول کردند به تصمیمات وزارت علوم. در صورتیکه این تصمیم در 16 سال پیش برای رامسر گرفته شد.

به گفته وی، این منطقه دارای ظرفیت فراوان در حوزه دانشگاهی دارد یعنی افرادی هستند در شهرستان رامسر و همجوار و حتی استانهای همجوار که به عنوان محقق و پژوهشگر و استاد در این پژوهشگاه فعالیت نمایند.

اورمزدی ایجاد این پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال میراث فرهنگی را مطالبه جدی چندین استان منجمله مازندران و شهر رامسر دانست و گفت: با وجود پیگیری های اجرا شده به وسیله مسئولان امر از جمله اداره کل میراث فرهنگی مازندران، فرمانداران و نماینده مجلس منطقه اما تا به امروز نتیجه بخش نبوده است.

استاد رشته گردشگری دانشگاه های غرب مازندران و شرق گیلان توضیح داد: حتی مکاتبه ای با شخص وزیر میراث فرهنگی دولت سیزدهم شده و دستوراتی را هم به معاون توسعه مدیریت خود و به رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی صادر کرد ولی تا به امروز خروجی نداشته است.

کارشناسان امر معتقدند که با تصمیم جهادی دولت سیزدهم بسیاری از نیازهای منطقه ها مختلف کشور به تدریج در حال رفع شدن است و برای این مورد نیز که مطالبه منطقه ای و مربوط به ادوار گذشته بوده، تدابیری اندیشیده گردد.

تماس خبرنگار هم با مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان مازندران و فرماندار رامسر برای کسب اطلاعات بیشتر به نتیجه نرسید.

منبع: همگردی

به "طرح احداث پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال همچنان بلاتکلیف است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح احداث پایگاه پژوهش های منطقه ای شمال همچنان بلاتکلیف است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید