درباره حمله قلبی بیوه ساز چه می دانید؟

به گزارش بابا آب داد، حمله قلبی بیوه ساز زمانی رخ می دهد که یک لخته خون یا پلاک به طور کامل سرخرگ نزولی قدامی چپ (LAD) را که یکی از سرخرگ های اطراف قلب است، مسدود می نماید.

درباره حمله قلبی بیوه ساز چه می دانید؟

به گزارش بابا آب داد، عصر ایران به نقل از مدیکال نیوز تودی نوشت: انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه اس تی قدامی در نوار قلب (STEMI) اصطلاح پزشکی برای یک حمله قلبی بیوه ساز است.

هر سال افراد بسیاری در سراسر دنیا حمله قلبی را تجربه می نمایند. این شرایط زمانی رخ می دهد که بخشی از قلب به میزان کافی خون سرشار از اکسیژن دریافت نمی نماید.

شدت یک حمله قلبی با توجه به دلیل زمینه ای، شرایط سلامت کلی فرد و این که فرد چقدر سریع تحت درمان نهاده شده متفاوت است. در ادامه این مطلب با حمله قلبی بیوه ساز بیشتر آشنا می شویم.

  • حمله قلبی بیوه ساز چیست؟

حمله قلبی بیوه ساز زمانی رخ می دهد که انسدادی در ابتدای سرخرگ کورونری نزولی قدامی چپ شکل بگیرد و جریان خون به یک بخش بزرگ از قلب از جمله قسمت جلویی که بخش زحمتکش قلب محسوب می گردد، کاملا متوقف گردد. انسداد در سرخرگ نزولی قدامی چپ می تواند اساسا عملکرد قلب را مختل کند.

طی چند ثانیه یا چند دقیقه پس از انسداد، عضله قلب ممکن است بسیار ضعیف گردد، از حرکت بازایستد یا بی ثباتی الکتریکی داشته باشد که موجب توقف پمپاژ خون می گردد. اگر احیای جریان خون به سرعت صورت نگیرد، عضله قلب ممکن است مرگ برگشت ناپذیر را تجربه کند.

بیشتر حملات قلبی در نتیجه یک بیماری سرخرگ کرونری رخ می دهند. افراد به واسطه رسوبات سرشار از کلسترول به نام پلاک در سرخرگ های کرونری که خون سرشار از اکسیژن مورد احتیاج قلب را تامین می نمایند به بیماری سرخرگ کرونری مبتلا می شوند. ایجاد پلاک درون دیواره سرخرگ ها و تنگ شدن آنها به نام آترواسکلروز یا تصلب شرایین شناخته می گردد.

حملات قلبی بیوه ساز دارای پیامدهای شدیدی اند. حتی در صورت دریافت درمان، حمله قلبی می تواند موجب آسیب دیدگی و زخم شدن برگشت ناپذیر بافت گردد که می تواند اثر دائمی بر عملکرد عضله قلب داشته باشد.

  • علائم

حمله قلبی بیوه ساز موجب علائمی مشابه با انواع دیگر حمله قلبی می گردد. با وجود این، همه افراد علائمی مشابه را تجربه نمی نمایند. از علائم این نوع سکته قلبی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

ـ احساس درد یا ناراحتی در سینه

ـ تنگی نفس

ـ ضربان قلب سریع یا نامنظم

ـ احساس درد در دست ها یا شانه

ـ دردی که به پاها، پشت، گردن یا فک گسترش می یابد

ـ احساس سبکی سر یا ضعف

ـ غش کردن یا ایست قلبی ناگهانی

ـ تعریق بیش از حد

ـ استفراغ

  • درمان

هر فردی که فکر می نماید خود یا فردی دیگر ممکن است با یک حمله قلبی روبرو شده باشد باید با مرکز فوریت های پزشکی (115) تماس بگیرد یا بلافاصله به نزدیک ترین مرکز اورژانس مراجعه کند.

در صورت شروع به موقع درمان، پزشکان می توانند آسیب وارده به قلب را به حداقل برسانند و حتی یک حمله قلبی را به طور کامل متوقف نمایند.

در اتاق اورژانس افراد ممکن است تحت یک یا تعداد بیشتری از درمان های زیر قرار بگیرند:

ـ درمان با آسپیرین و رقیق نماینده خون برای پیشگیری از لخته شدن بیشتر خون

ـ اکسیژن درمانی

ـ دریافت نیتروگلیسیرین برای بهبود جریان خون

ـ دریافت داروهای ترومبولیتیک برای حل کردن لخته های خون در سرخرگ های کرونری

پزشک می تواند یک انسداد در سرخرگ نزولی قدامی چپ را با آنژیوپلاستی با گذاشتن استنت درمان نمایند.

این روش شامل مراحل زیر است:

پزشک یک کاتتر را در یک سرخرگ کشاله ران یا مچ دست وارد می نماید. وی کاتتر را در سرخرگ راهنمایی می نماید تا به سرخرگ نزولی قدامی چپ برسد.

پزشک ممکن است لخته خون را ساکشن نموده یا یک بالن را که روی نوک کاتتر نهاده شده است، باد کند که به باز شدن سرخرگ یاری می نماید. گاهی اوقات پزشک ممکن است هر دو کار را انجام دهد.

سپس پزشک یک لوله مشبک به نام استنت را وارد سرخرگ می نماید. زمانی که در جای خود نهاده شد، استنت باز می گردد تا سرخرگ را باز نگه دارد و خون سرشار از اکسیژن بتواند به سمت قلب جریان یابد.

پزشک فرایند ریکاوری فردی که حمله قلبی را تجربه نموده است به دقت زیر نظر خواهد داشت. معمولا بیمار 2 یا 3 روز باید در بیمارستان بستری باشد که 24 ساعت نخست در بخش مراقبت های ویژه (ICU) سپری می گردد. حتی پس از باز شدن سرخرگ، قلب طی چند روز پس از حمله قلبی در معرض خطر عوارض الکتریکی نهاده شده است.

در صورت مشاهده انسداد در سرخرگ های دیگر پزشک ممکن است عمل جراحی را توصیه کند. از جمله روش های جراحی که می توانند برای درمان و پیشگیری از حملات قلبی استفاده شوند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

ـ گرافت بای پس سرخرگ کرونری که با ایجاد یک راستا جدید که محل انسداد را دور می زند به بازگشت جریان خون یاری می نماید.

ـ آنژیوپلاستی همراه با جای گذاری استنت در دیگر رگ های خونی تغذیه نماینده قلب در صورتی که پزشک یک دریچه مسدود یا دچار نشت را بیابد.

ـ جایگزینی دریچه قلب که شامل جایگزینی دریچه قلب آسیب دیده یا بیمار با یک دریچه جدید می گردد.

  • نرخ بقا

مطالعه ای که در سال 2018 منتشر شد نشان می دهد حملات قلبی بیوه ساز به بیشترین میزان افزایش خطر مرگ، نارسایی قلبی و سکته مغزی در مقایسه با انواع دیگر حمله قلبی منجر می شوند.

با وجود این، احتمال زنده ماندن فردی که یک حمله قلبی بیوه ساز را تجربه می نماید به عوامل بسیاری از جمله موارد زیر بستگی دارد:

ـ چقدر سریع تحت درمان نهاده شده است.

ـ نوع درمانی که دریافت نموده است.

ـ میزان آسیب وارده به عضله قلب

ـ شرایط سلامت کلی فرد

ـ ابتلا به شرایط پزشکی دیگر

بعضی عوامل خطرناک ممکن است احتمال زنده ماندن فرد را پس از حمله قلبی کاهش دهد:

ـ سن بالا

ـ سیگار کشیدن

ـ دیابت

ـ فشار خون بالا

ـ بیماری سرخرگ محیطی

ـ بیماری مزمن انسدادی ریه

ـ بیماری مزمن کبد

ـ سابقه سکته مغزی یا سرطان

  • عود

پیشرفت های پزشکی به میزان قابل توجهی نرخ بقا را پس از حمله قلبی افزایش داده اند. با وجود این، افرادی که پس از نخستین حمله قلبی خود زنده می مانند در مقایسه با افرادی که حمله قلبی را تجربه ننموده اند در معرض خطر بیشتری برای حمله قلبی دوم یا یک سکته مغزی قرار دارند.

  • پیشگیری

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، حدود 50 درصد از افراد ساکن این کشور حداقل دارای یکی از 3 عامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی هستند. این عوامل خطر شامل موارد زیر می شوند:

ـ فشار خون بالا

ـ کلسترول بالا

ـ سابقه سیگار کشیدن

افراد می توانند خطر یک حمله قلبی را با انتخاب های سبک زندگی سالم و مدیریت هرگونه شرایط پزشکی زمینه ای که ممکن است به یک حمله قلبی منجر گردد، کاهش دهند.

افراد در هر سنی و آنهایی که در حال حاضر به بیماری قلبی مبتلا هستند می توانند با مد نظر قرار دادن موارد زیر به پیشگیری از حملات قلبی یاری نمایند:

ـ مصرف یک رژیم غذایی سرشار از سبزی، میوه، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی

ـ پرهیز از چربی های ترانس و قندهای افزوده

ـ پرهیز یا محدود کردن مصرف الکل

ـ ترک یا محدود کردن سیگار

ـ انجام حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته

ـ کاهش استرس

ـ حفظ وزن مناسب برای بدن

همچنین افراد می توانند برای کاهش سطوح فشار و کلسترول خون خود دارو مصرف نمایند.

با وجود این، صحبت با پزشک پیش از شروع مصرف هرگونه داروی جدید حتی داروهای بدون نسخه مانند آسپرین اهمیت دارد. مطالعات جدید نشان می دهند مصرف دوز کم آسپرین ممکن است فقط برای افرادی مفید باشد که پیش تر حمله قلبی یا سکته مغزی داشته اند یا آن هایی که دارای عوامل خطر خاص مانند دیابت هستند.

منبع: همشهری آنلاین

به "درباره حمله قلبی بیوه ساز چه می دانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره حمله قلبی بیوه ساز چه می دانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید